|
|
Teletina sa zelenim maslinkama
|
Sastojci:
|
- maslinovo ulje
- 1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
- 1 kg paradajza
- 2 veće glavice crnog luka, iseckane
- 1/2 flaše crnog vina
- 500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
- so i biber
|
Priprema:
|
Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).
Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.
Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.
S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina. |
|
|
|
Katalog proizvoda
Biomes ima veoma raznovrstan proizvodni program čime je u stanju da zadovolji i najprobirljivije potrošače.
Po grupama proizvoda nudimo:
Specijalna ponuda
Poručite u našim radnjama:
- rolovanu svinjsku plećku
- rolovan svinjski vrat
- rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
|
BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7
|
Garancija kvaliteta |
|
Garancija ispravnosti hrane |
|
|
|