|
|
Đuveč sa prazilukom i svinjetinom
|
Sastojci:
|
- 1 kg praziluka
- 800 g svinjetine
- 3 kašike vode
- za�?in C
- so
- biber
- aleva paprika
|
Priprema:
|
Očistite i isecite praziluk na komade duge 1 cm. Izmešajte ga sa malo soli, bibera, za�čin C i aleve paprike. Svinjetinu isecite i protrljajte istim začinima. U vatrostalnu posudu prvo stavite praziluk i ravnomerno ga rasporedite. Preko stavite meso. Prelijte samo sa tri kašike vode. Pokrijte folijom i stavite u zagrejanu pećnicu. Kad je đuveč pečen, služite ga uz kiselu turšiju ili kriške limuna. |
|
|
|
Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo
Pečena šunka
|
Sastojci:
|
- manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
- 1 l belog vina
- 2.5 dl mleka
- so i biber
- nekoliko listića žalfije
- prstohvat ruzmarina
- 6oo gr. maslaca
|
Priprema:
|
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa. |
|
Kompletna lista recepata u našoj bazi
Specijalna ponuda
Poručite u našim radnjama:
- rolovanu svinjsku plećku
- rolovan svinjski vrat
- rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
|
BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7
|
Garancija kvaliteta |
|
Garancija ispravnosti hrane |
|
|
|