|
|
Debrecinski svinjski perkelt
|
Sastojci:
|
- 750 gr. svinjetine od plećke
- 5 glavica luka
- 2 zelene paprike babure
- 1 dl crvenog vina
- slatka aleva paprika
- mast
- sirće
- so
|
Priprema:
|
Meso nasecite na kocke. Na masti propržite naseckani luk, pospite alevom paprikom, dodajte nekoliko kapi sirćeta, a odmah zatim dodajte i meso i očišćenu papriku, narezanu na rezance. Posolite i dalje dinstajte uz dolivanje vode dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj dinstanja ulijte vino. Perkelt poslužite s domaćom testeninom ili knedlama.
|
|
|
|
Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo
Pečena šunka
|
Sastojci:
|
- manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
- 1 l belog vina
- 2.5 dl mleka
- so i biber
- nekoliko listića žalfije
- prstohvat ruzmarina
- 6oo gr. maslaca
|
Priprema:
|
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa. |
|
Kompletna lista recepata u našoj bazi
Specijalna ponuda
Poručite u našim radnjama:
- rolovanu svinjsku plećku
- rolovan svinjski vrat
- rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
|
BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7
|
Garancija kvaliteta |
|
Garancija ispravnosti hrane |
|
|
|