Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Carske Å¡nicle

Sastojci:
  • 4 goveÄ‘e ili teleće Å¡nicle
  • 100 gr slanine
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 lovorova lista
  • 4 kriÅ¡ke limuna
  • 10 zrna bibera
  • 1 dcl ulja
  • dcl belog vina
  • kaÅ¡ika začina C (vegete)
  • so po ukusu
Priprema:
Šnicle posolite, utrljajte začin C i ostavite da odstoje. Za to vreme ispržite na ulju seckan crni luk. Slaninu isecite na rezance.
U vatrostalnu posudu poređajte meso, luk i odozgo slaninu, nekoliko zrna bibera i lovorov list. Prelijte belim vinom. Kuvajte na umerenoj vatri.

Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo

Pečena šunka

Sastojci:
  • manja sveža Å¡unka, do 2 kg ili komad Å¡unke
  • 1 l belog vina
  • 2.5 dl mleka
  • so i biber
  • nekoliko listića žalfije
  • prstohvat ruzmarina
  • 6oo gr. maslaca
Priprema:
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa.

Kompletna lista recepata u našoj bazi


Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane