|
|
Carske Å¡nicle
|
Sastojci:
|
- 4 goveđe ili teleće šnicle
- 100 gr slanine
- 3 glavice crnog luka
- 2 lovorova lista
- 4 kriške limuna
- 10 zrna bibera
- 1 dcl ulja
- dcl belog vina
- kaÅ¡ika zaÄina C (vegete)
- so po ukusu
|
Priprema:
|
Å nicle posolite, utrljajte zaÄin C i ostavite da odstoje.
Za to vreme ispržite na ulju seckan crni luk.
Slaninu isecite na rezance.
U vatrostalnu posudu poređajte meso, luk i odozgo slaninu,
nekoliko zrna bibera i lovorov list.
Prelijte belim vinom.
Kuvajte na umerenoj vatri. |
|
|
|
Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo
PeÄena Å¡unka
|
Sastojci:
|
- manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
- 1 l belog vina
- 2.5 dl mleka
- so i biber
- nekoliko listića žalfije
- prstohvat ruzmarina
- 6oo gr. maslaca
|
Priprema:
|
Å unku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. OsuÅ¡ite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. PeÄeno izvadite iz pećnice, umak od peÄenja kuvajte joÅ¡ desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa. |
|
Kompletna lista recepata u našoj bazi
Specijalna ponuda
Poručite u našim radnjama:
- rolovanu svinjsku plećku
- rolovan svinjski vrat
- rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
|
BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7
|
Garancija kvaliteta |
|
Garancija ispravnosti hrane |
|
|
|