|
|
Juneći biftek na lovaÄki naÄin
|
Sastojci:
|
- 600 g junećeg bifteka
- 60 g slanine (pancete)
- 100 g Å¡ampinjona
- 1 glavica luka,
- 2 �?ena belog luka
- 1/2 pavlake
- 10 g maslaca
- 1 kašika ulja
- 1 kašika koncetrata paradajza
- 1 paradajz
- 1 list zelene salate
- 1 gran�?ica kadulje
- 2 lista bosiljka
- so, biber, nekoliko listova peršuna
|
Priprema:
|
Biftek iseći, posoliti, pobiberiti, malo preliti uljem i staviti kadulju, pa sve ostaviti da stoji 1 sat.
Tanko iseći slaninu i njome omotati komade bifteka, pa priÄvrstiti ÄaÄkalicama. Zatim ih lagano ispeći na masnoći sa obe strane. Kada je gotovo izvaditi i u toj masnoći dinstati luk, dodati slaninu ise�?enu na kocke, beli luk i ise�?ene Å¡ampinjone. Sve to malo prodinstati, pa dodati paradajz, malo vode ili supe, zatim staviti meso i dinstati oko 10 minuta.
Na kraju u umak staviti pavlaku, maslac i preliti meso. Ukrasiti zelenom salatom i posuti iseckanim perÅ¡unom, a od priloga može se služiti pire krompir ili pirinaÄ. |
|
|
|
Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo
PeÄena Å¡unka
|
Sastojci:
|
- manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
- 1 l belog vina
- 2.5 dl mleka
- so i biber
- nekoliko listića žalfije
- prstohvat ruzmarina
- 6oo gr. maslaca
|
Priprema:
|
Å unku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. OsuÅ¡ite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. PeÄeno izvadite iz pećnice, umak od peÄenja kuvajte joÅ¡ desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa. |
|
Kompletna lista recepata u našoj bazi
Specijalna ponuda
Poručite u našim radnjama:
- rolovanu svinjsku plećku
- rolovan svinjski vrat
- rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
|
BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7
|
Garancija kvaliteta |
|
Garancija ispravnosti hrane |
|
|
|