|
|
Punjena vešalica u skrami
|
|
Sastojci:
|
- 1 kg svinjskog mesa (bez kostiju)
- svinjska maramica
- 200 g suvog mesa
- 200 g suve slanine
- 4 ÄeÅ¡nja belog luka
- kaÄkavalj
- 100 ml ulja
- so, biber
|
| Priprema:
|
Meso oprati, kuhinjskom krpom prosuÅ¡iti, iseći na lepe Å¡nicle i Äekićem za meso izlupati. Malo saseći po sredini (ali ne do kraja) posoliti i pobiberiti po ukusu.
Suvo meso i slaninu iseckati na kockice. Beli luk oljuÅ¡titi, ispresovati i dodati suvom mesu i slanini. Izlupanu Å¡niclu premazati tankim slojem kajmaka, naneti suvo meso i slaninu, pa ponovo tanki sloj kajmaka. Svinjsku maramicu oprati, prosuÅ¡iti i iseći na željene parÄiće. Pripremljenu Å¡niclu tj. veÅ¡alicu uviti u maramicu i staviti na zagrejan i podmazan roÅ¡tilj. VeÅ¡alice tokom pe�?enja okretati, a kada su gotove služiti ih vruće uz beloluÄne paprike kako ljute tako i slatke. |
|
|
|
Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo
PeÄena Å¡unka
|
|
Sastojci:
|
- manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
- 1 l belog vina
- 2.5 dl mleka
- so i biber
- nekoliko listića žalfije
- prstohvat ruzmarina
- 6oo gr. maslaca
|
Priprema:
|
|
Å unku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. OsuÅ¡ite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. PeÄeno izvadite iz pećnice, umak od peÄenja kuvajte joÅ¡ desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa. |
|
Kompletna lista recepata u našoj bazi
Specijalna ponuda
Poručite u našim radnjama:
- rolovanu svinjsku plećku
- rolovan svinjski vrat
- rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
|
BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7
|
Garancija kvaliteta |
|
Garancija ispravnosti hrane |
|
|
|